top of page

Vanliga frågor

 • Var ligger mottagningen?
  Mottagningen ligger på Kulturen i Lund, bredvid Lundagård och AF-borgen. Adressen är Sankt Annegatan 2A, 223 50 Lund. Du hittar vägbeskrivning här. Det tar ca 10 minuter att gå från Lund central. För dig som kommer med bil finns parkeringsplatser precis intill mottagningen, men kom i god tid för ibland tar det lite tid att hitta en ledig plats.
 • Kan man genomföra en neuropsykiatrisk utredning hos er?
  Ja, vi erbjuder neuropsykiatrisk utredning. Hos oss kan du genomföra en privat neuropsykiatrisk utredning, utan att behöva stå i kö. Du kan påbörja utredningen inom en vecka. Klicka här för att göra intresseanmälan! Du kommer få svara på frågor om vanliga tecken på neuropsykiatrisk diagnos. Vi återkommer till dig inom 24 timmar och berättar om det finns anledning att gå vidare med utredning. Kontakta oss om du har frågor eller önskar boka tid. Klicka här för att läsa mer om vad utredningen innebär.
 • Vilken typ av behandling jobbar du med?
  Jag jobbar huvudsakligen med psykodynamisk terapi (PDT), men använder samtidigt en del verktyg som är vanliga inom KBT, alltså kognitiv beteende terapi. Dessutom är mitt arbetssätt inspirerat av existentialism, systemteori och humanistisk psykologi. Klicka på länken om du vill läsa mer om PDT: https://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/fa-hjalp/olika-behandlingsmetoder/psykodynamisk-psykoterapi
 • Hur lång väntetid har du?
  I nuläget finns möjlighet att få en tid inom en vecka. Detta gäller både utredning som behandling.
 • Vad kostar det att gå i terapi hos dig?
  Priset för individuell psykoterapi är 1200 kr per session á 45 minuter. En parterapi-session kostar 1600 kr för 60 minuter. Kostnaden för privatpersoner är momsfri. För företagsuppdrag gäller andra priser. Kontakta mig om du vill veta mer.
 • Tar du emot remisser från Region Skåne?
  Nej, dessvärre tar jag inte emot remisser från Region Skåne eller andra regioner. Du hittar psykologer och psykoterapeuter som tar emot remisser inom vårdvalet psykoterapi via 1177.
 • Hur länge behöver jag gå i terapi?
  Det beror på vad du vill åstadkomma med terapin. Om du vet exakt varför du vill gå i terapi, och du är beredd att jobba hårt för att nå ditt mål, då kan det gå snabbt, omkring 3-10 sessioner är vanligt. Om du är osäker på vad som får dig att må dåligt, och inte riktigt vet vad du vill ha ut av terapin, då tar det vanligtvis längre tid. De flesta av mina klienter går i terapi ungefär ett halvår, med en session per vecka.
 • Vad kostar det att göra en neuropsykiatrisk utredning hos er?
  Om du väljer att genomföra utredningen privat så kostar det 34 000 kr. Om du inte har möjlighet att betala denna kostnad för din utredning så kan du kan vända dig till den offentliga vården för att få din utredning till ett betydligt lägre pris. Kostnaden inom vuxenpsykiatrin är ca 200 kr per besök. Avgiften kan variera en del mellan olika regioner i landet. Högkostnadsskydd gäller inom regionerna. Hör av dig till oss om du vill ha kostnadsfri vägledning och diskutera olika alternativ.
 • Kan jag genomföra min utredning digitalt?
  Det går att utföra vissa delar av en utredning digitalt, men psykologisk testning och läkarbesök genomförs alltid som fysiska möten på vår mottagning. Detta för att vi ska kunna säkerställa högkvalitativa och säkra bedömningar.
 • Erbjuder du internetterapi?
  Ja visst, jag erbjuder internetterapi i form av videomöten för de som önskar det.
 • Hur gör jag för att boka en tid?
  Skicka ett meddelande till mig via kontaktformuläret längst ner på denna sida, eller skicka ett mail till info@fredricmalmros.se. Jag svarar inom 24 timmar. Vill du genomföra en privat neuropsykiatrisk utredning, utan att behöva stå i kö? Du kan påbörja utredningen inom en vecka. Klicka här för att göra intresseanmälan! Du kommer få svara på frågor om vanliga tecken på neuropsykiatrisk diagnos. Vi återkommer till dig inom 24 timmar och berättar om det finns anledning att gå vidare med utredning. Klicka här för att läsa mer om vad utredningen innebär. Kontakta oss om du har frågor eller önskar boka tid.
 • Vad kan jag förvänta mig under min första terapisession?
  Under första mötet, som varar 60 minuter, pratar vi om vad som gör att vill gå i terapi. Tillsammans utforskar vi dina behov, önskemål och drivkrafter. Vid detta tillfälle diskuterar vi också ditt eller dina mål med terapin. Vi pratar om varför dessa mål är viktiga för dig, och börjar lägga grunden för att du ska kunna nå dina mål. Vid första mötet beskriver jag också gärna den psykoterapeutiska processen, syftet med terapin, samt beskrivning av terapins teoretiska grundpelare när vi träffas första gången. Om du har frågor så får du givetvis ställa dem när vi ses. Du kan även höra av dig till mig med dina funderingar innan vi ses, via telefon eller mail, om det känns bättre för dig. De första 2-3 mötena är också till för dig att känna efter om personkemin stämmer. Det är viktigt att du känner dig trygg och får förtroende för mig för att terapin ska bli så bra som möjligt. Om det inte känns rätt så går det bra att när som helst avbryta terapin. Under de efterföljande sessionerna går vi igenom din bakgrund, från dina första minnen, betydelsefulla relationer och viktiga livshändelser, fram till var du är idag och vad du vill i framtiden. Dessa samtalsämnen följer sedan som en röd tråd genom terapin. Det kan kännas både spännande och lite nervöst inför och under det första mötet. Många upplever osäkerhet, oro och ibland rädsla inför att prata om personliga ämnen med en ny person. Det är helt normalt att känna så. Försök att tänka på att jag är där för att stödja och vägleda dig genom processen. Fokus i mitt arbete är att du ska ges chans att växa och utvecklas i linje med dina unika behov och förutsättningar. Jag kommer göra allt jag kan för att skapa en trygg och givande terapimiljö för dig, så att du kan nå dina mål på ditt sätt, i din takt.
 • Hur behandlar ni mina personuppgifter?
  Läs vår integritetspolicy för att få veta hur vi behandlar dina personuppgifter. Du hittar den genom att klicka här.
bottom of page